Deivid Lopes Da Silva: ”Padel fick mig att må bra igen”

Deivid Lopes Da Silva menar att padel räddade honom från depression.

Vågen visade tresiffrigt och tränings­lusten hade nått botten. Som ett extra slag fick både Deivid och hans fru lämna sina arbeten på grund av pandemin.

Då kom en kompis med ett padelracket. 

– Han sade att ”nu följer du med bara”, säger Deivid.

Att padel är en sport som kan förändra liv är den före detta handbollsspelaren och kroppsbyggaren Deivid ett lysande exempel på. Sedan det där första besöket i glasburen för ett par år sedan är det padel som gäller – och Deivid älskar det.

– Min kompis visade något som såg ut som ett jättestort pingisracket och drog med mig till hallen. Efter 90 minuter var jag helt slut, men samtidigt så jäkla glad. Jag var jättedålig, men det gjorde inget och jag kände direkt att det här var ett intresse som skulle få mig att må bra igen.

Deivid: ”Gymmet blev en frizon”

Som tonåring var Deivid en lovande handbollsspelare, men en krånglande axel satte stopp för vidare spel. Kroppen behövde rehab med träning på gym som följd.

– Jag hade en ganska stökig uppväxt. Jag var mobbad i skolan och är i stort sett uppvuxen i fosterhem och på institutioner. Gymmet blev något av en frizon för mig, här fick jag vara mig själv. Det var bara jag och hantlarna.

Då fick Deivid upp ögonen för kroppsbyggning.

– I min första tävling, 2003, slutade jag trea. Visserligen var det bara fyra anmälda i klassen, men jag kom inte sist och det var jättehäftigt!

Ville börja om i Australien

Betygen från grund- och gymnasieskola var allt annat än bra. Men Deivid kämpade på och utbildade sig till personlig tränare, jobbade med kost och massage, samtidigt som han fortsatte att tävla sporadiskt.

– För tio år sedan fick jag nog. Jag var less, sålde allt jag ägde och stack till Australien för att börja om. Det gick så där… 

– I januari två år senare stod jag på Arlanda igen. Jag hade en väska med kläder, ingenstans att bo och knappt några pengar på fickan.

– Jag gav inte upp för det. I stället jobbade jag dygnet runt och betalade alla skulder som jag hade dragit på mig. Under den här perioden träffade jag även min blivande fru.

Deivid tog på nytt upp kroppsbyggandet. Han tränade hårt och anpassade kosten för att till slut äntra tävlingsscenen igen. 2019 blev han, som 38-åring, femma på SM i en av de tuffaste klasserna.

Då slog pandemin till med full kraft.

– Jag kände hur jag sakta blev alltmer deppig i takt med att kilona lades på. En dag sa min fru att ”nu får du fanimej börja träna”. Kort därefter introducerades jag för padel.

Har blivit en stor padelentusiast

I dag är Deivid stor entusiast både i och utanför glasburen. Matcher blir det minst ett par gånger i veckan. Däremellan arbetar han med det egna företaget, Silva Padel, som har tagit fram kläder, bollar och racketar.

– Mitt i pandemin såg jag möjligheten att göra något bra av min nya passion. Jag lade ned mycket tid på research, tog kontakt med en kläddesigner och började undersöka marknaden för padelprodukter. Racketar skulle det inte ens bli från början, men jag blev så trött på att de ständigt gick sönder. Jag tänkte att det här borde man kunna göra bättre.

– Det finns många lycksökare i branschen, men jag är inte en av dem. Silva Padel är framtaget med passion för spelet och glädjen som padel ger folk. Jag har lärt mig den hårda vägen och framtiden är utstakad. Som en god start på 2022 så har vi signerat ett sponsorkontrakt med världsspelaren Adrian ”Tito” Allemandi från Argentina. 

Deivid Lopes Da Silva

Deivid Lopes Da Silva

Ålder: 40.

Familj: Frun Jenny och två barn.

Bor: Hässelby.

Intressen: ”Förutom padel ­älskar jag att resa och god mat. Och att driva med min fru.”

Favoritslag: ”Overhead, för det är jag sämst på. Min filosofi är att du har bäst chans att göra störst förändring där du är som sämst.”

Kuriosa: ”Jag var med i Svt:s Atleterna 2013 – och vann.”

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!