Padelturneringen för Sveriges alla kvinnor

Efter ett år på paus har Femme Open äntligen kunnat arrangera padelturneringar igen. Vad som började som ett litet hobbyprojekt har vuxit till att bli Sveriges största padelevent för kvinnor.

– Vi ska ta över världen, säger Johanna Aybar, som driver turneringen tillsammans med Johanna Livjin.

Målsättningen är solklar. Femme Open är här för att stanna. Kanske finns även chansen att konceptet växer, avslöjar Johanna…

– Vi vill göra det här riktigt, riktigt bra innan vi går vidare och satsar. Men visst finns det tankar och idéer, varför inte göra något liknande för herrar? säger hon.

Femme Open startade år 2019. Bakom idén stod Nina Campioni, Katrin Zytomierska, Johanna Livijn och Helena Ungh. Tanken var att få fler tjejer att aktivera sig, träffas och hänga tillsammans. Vid det första eventet deltog drygt 30 kvinnor. Nu har totalt över 3 000 deltagare spelat Femme Open, som arrangeras på olika orter i landet året runt – likt en cirkus.

– Vi har hittat vår grej, vår nisch. Padel är fantastiskt på så sätt att många kan spela och ha kul. Att vi kan få in ett så stort deltagantal med olika bakgrund är jättekul. Sporten tillför så mycket för så många, säger Johanna.

För Sveriges alla kvinnor – oavsett nivå

Tävlingskonceptet har lockat många återkommande tjejer. Men Johanna berättar att uppemot 80 procent av deltagarna är nya för varje plats de besöker och arrangerar på.

– Så länge du är kvinna är du kvalificerad att vara med. Vi har tre klasser, för såväl nybörjare som mer avancerade spelare. Det är vår styrka. Vi känner att vi har lyckats när vi får med så många tjejer på olika nivåer, säger hon och fortsätter:

– Ibland har kändisar och professionella spelare varit med. Till exempel spelade Amanda Girdo med sin mamma vid ett event. Men det är de ”vanliga” tjejerna som gör eventet till vad det är. Tillsammans med våra sponsorer, förstås.

Femme Open ska skalas upp

Johanna berättar att det inför 2022 är planerat att hållas 25 event – minimum.

– Både hallar och tjejer hör av sig och frågar när vi kommer till dem. Det finns en stor efterfrågan och uppskattning. Vårt mål är att skala upp ännu mer, med fler sponsorer och fler event. Redan i dag har vi bra partner, stora som små, som har följt med och trott på oss sedan dag ett.

Konceptet och eventen är här för att stanna?

– Gud, ja. Vi ska ta över världen. Det här är ett perfekt sätt att få kvinnor att träffas och ha kul. Det finns många länder som jag ser som intressanta. Tyskland, Kina, Dubai. Vi vill engagera våra systrar, säger Johanna.

– Tjejerna som är med är fantastiska. De är vårt allt.

Johanna Aybar

Ålder: 45 år

Bor: Stockholm

Familj: Man och tre barn

Arbete: Kommersiellt ansvarig i tv-branschen samt deltagare i nya padelklädmärket Peachy.

Bästa med padel: Att jag har fått träffa så många roliga tjejer som jag aldrig hade fått chansen att lära känna annars.

 

Faktaruta

Boka Direkt Femme Open

Femme Open är Sveriges största padelturnering för kvinnor. Ett koncept som engagerar padelentusiaster, kändisar och glada amatörer. Den första tävlingen hölls 2019 och efter ett år på paus är nu dags att arrangera turneringar igen.

 

Femme Open har bland annat tagit emot pris i Padelgalans kategori Årets Ambassadör 2020.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!