Margaux Dietz tar intresset till en ny nivå

Hon introducerades till sporten så sent som förra året. Sedan dess har Margaux Dietz blivit ett av de största ansiktena utåt för padeln i ­Kändis-Sverige. Under året har hon släppt ett eget rack och en klädkollektion.

– Det är svårt att nöja sig när det kommer till ­padel…

Programledaren och influencern Margaux Dietz har tävlat i tennis och alltid älskat racketsporter. Men när hennes personlige tränare föreslog padel tyckte hon att ”det bara var för töntar”. Två månader av övertalning senare gick hon med på att prova. 

– Jag fastnade direkt och spelade nog tre gånger första veckan, säger hon.

Det var bara ett år sedan. Sedan dess har Margaux hundratusentals följare på sociala medier fått följa med på hennes padelresa. En resa som har fått henne att inse att sporten är allt annat än töntig.

– Det är så kul. För det första gillar jag det sociala, att alla kan vara med och spela. Det är en enkel uppstart och det känns som att vem som helst kan hålla ett rack och träffa bollen. En trevlig sällskapssport och inte minst en jätterolig träningsform.

Satsade på tennis som ung

Som tonåring satsade hon på tennisen, men lade av som 16–17-åring när hon kom på att det fanns annat i livet. Nu har hon fyllt 30 och önskar att padeln hade funnits när hon var ung i stället.

– Det tror jag att jag hade satsat mer på. Det var ganska ensamt som tennisspelare och hård press när man spelade själv. Jag hade så klart kunnat spela dubbel, men det lockade inte så mycket. Det är annorlunda med padel.

Hur mycket påverkar tennisbakgrunden ditt padelspel?

– Jag gillar att stå framme vid nät. Sedan spelar jag ganska hårt, vilket inte alltid är till min fördel. Och det tog lång tid innan jag lärde mig att springa fram för att rädda smasharna som gick i bakglas…

Det snabba, hårda spelet kommer väl till pass när hon spelar mixed. En spelform hon gärna ägnar sig åt. 

– Det är nog det roligaste. Det blir ett annorlunda och intressant spel när man spelar med killar. De spelar oftast lite hårdare, vilket gör att jag måste tänka och ställa om mitt spel. Det gillar jag.

Samtidigt som hon själv gillar att lira med det motsatta könet vill hon gärna se fler tjejer i burarna. Och precis som med mycket annat tar Margaux gärna på sig influencer-rollen även där.

– Motion är bra för alla och jag känner att det behövs fler kvinnor i Padelsverige. Jag tror det är viktigt att visa att man inte behöver vara ett proffs, utan snarare hur kul det kan vara att hitta en ny hobby som vuxen. Att hitta det sociala, samtidigt som man rör på sig. Det är bara att ta min mamma som exempel. Hon har inte gillat att träna tidigare och har ingen bollkänsla, men tyckte direkt att det var kul. 

Eget padelrack och klädkollektion

Under våren har Margaux tagit sitt padelintresse till en ny nivå. I maj släpptes hennes eget padelrack, som hon har tagit fram tillsammans med förre tennisstjärnan Robin Söderling och hans märke RS Padel.

– Under det senaste året har jag testat -uppemot 100 rack. Sedan fastnade jag för ett RS-rack som jag tyckte var skitbra och spelade bra med. När jag lade upp det på Instagram kontaktade Robin mig, och på den vägen är det. 

– Jag hade redan designen klar för mig. Jag ville att den skulle vara stilren och utifrån vad jag tycker är det bästa att spela med. Det är kul att skapa något som man älskar och att se andra spela med det. Framöver skulle jag vilja ta fram ett nybörjarrack också.

I början av juni kom nästa satsning – då släppte Margaux Dietz även en klädkollektion.

– Det är svårt att nöja sig när det gäller padel… säger hon och skrattar.

I höst utkommer en ny bok

Att ha många bollar i luften är vardag för henne. Såväl i som utanför padelburen. I fjol gjorde hon debut som författare med en barnbok. Och redan under våren kom uppföljaren. Till hösten utkommer ytterligare en ny bok, men i en helt annan genre – en erotisk roman.

– Jag gillar kontraster och tycker det är spännande att försvinna i väg. Här var jag nyskild, ute på stan, dejtade och precis i stadiet att hitta tillbaka till mig själv. Jag fick inspiration från olika världar och kände att den här boken behövde erotik. Man ska inte behöva skämmas över sin sexualitet, säger Margaux och fortsätter:

– Jag hoppas att det blir en fortsättning framöver, men vi får se hur den tas emot. Den sticker ut lite grann.

Stack ut gjorde Margaux också när hon vloggade från sin egen förlossning på Youtube 2017. Det var också hennes stora genombrott som influencer. Arnold har nu blivit fyra år och får ofta hänga med till padelhallen. För att hinna med minst tre pass i veckan gäller det att vara effektiv.

– Vissa saker måste man bara ta sig tid till. Padel är en av dem…

Faktaruta

Margaux Dietz

Ålder: 30.

Bor: Stockholm.

Familj: Sonen Arnold och ­fästmannen Sean.

Yrke: Programledare, influencer och författare. 

Intressen: Padel.

Dold talang: ”Jag har en riktigt vass bandeja.”

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!