Mari Andersson leder damlandslaget framåt

I januari presenterades Mari Andersson som damlandslagets nya förbundskapten. Den före detta tennisspelaren har helt och hållet sadlat om till padel och nu är det hennes uppdrag att ta tjejerna till nya nivåer.

– Fler tjejer ska få upp ögonen för sporten och de befintliga spelarna ska nå en högre nivå, säger Mari Andersson.

Mari Andersson är ett väletablerat namn inom såväl tennis som padel. Hon har utövat båda sporterna och på senare tid även riktat in sig mot en tränar-karriär. En knäskada har gjort att övergången från spelare till tränare blivit mer naturlig.

– Jag valde att blunda för min knäskada och det blev värre, i dag funkar knät men det skulle inte hålla för spel på den högsta nivån. Det positiva med skadan är väl att jag nu kan lägga mer fokus på tränarkarriären, säger hon.

Hur mycket har din tennisbakgrund varit till hjälp för padeln?

– Jättemycket såklart! Det kändes lite som ”minitennis” i början. Jag hade alla grunder och behövde egentligen bara ”padla om” mina tennisslag. Och att vänja sig vid väggarna förstås.

Vill öka juniorverksamheten

Även inom tränaryrket har hon hunnit skaffa sig värdefull kunskap. Fem år som flicklandslagstränare och huvudtränare på ett Riksidrottsgymnasium gör Maris register brett. Trots att padeln växer snabbt upplever hon att juniorverksamheten behöver komma i gång.

– Den verksamheten är nästintill obefintlig tyvärr. Padel är fortfarande nytt och det är privata aktörer samt vuxna som har fått sporten att växa. Nu är det dags för fler barn och unga att börja spela. Medlemskapet i RF är startskottet för att fler föreningar ska våga satsa på verksamheten för barn och ungdomar.

I cirka tre år framåt är det alltså en roll som förbundskapten som gäller för Mari.

– Jag är verkligen stolt. Det är väldigt stort och jag blev glatt överraskad när jag fick frågan. Att få representera sitt land betyder mycket för mig. Men det som jag är mest glad över är att få samarbeta med alla fantastiska människor inom förbundet.

Faktaruta

Mari Andersson

Ålder: 34.

Familj: Singel.

Intressen: Resa, äta glass och träning.

Favoritslag: Backhandvolley.

Hur vinner du helst en match: Tiebreak i avgörande set.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!