NK-parkeringen blev padelanläggning med extra allt

I april stod de klara. Fyra, svarta banor intill ett utomhusgym och en umgängesyta med pool. NK Padel & Social by Ascaro är något helt annat än vad de svenska padel­spelarna är vana vid.

– Padel är den nya golfen när det kommer till kontaktskapande. Det vill vi ta tillvara på, säger Christian Albinsson, entreprenör och delägare.

Bakom satsningen står Christian tillsammans med bland andra Oscar Arrsjö. Tillsammans har de också startat ett märke inom padelmode.

– Vi har hittat en lucka i premiumsegmentet. Ascaro kommer att sälja kläder, racketar, bollar och så småningom växa med fler anläggningar, säger Christian.

Och ambitioner att växa finns – helt klart.

– Vi tänker oss primärt i storstäder. Vi har haft möten med såväl tyskar som norrmän, men det är många parametrar som ska spelas in för att slå utomlands. Vill det sig väl har vi sajnat med en ny anläggning här hemma innan semestern. Men vi är ute efter fler bra lägen. De ska vara spännande, annorlunda och bidra till något nytt. 

”Blir en intressant mötesplats”

Annorlunda är bara ett av många ord som förklarar läget på NK:s gamla takparkering.

– För mig som har en handbollsbakgrund är det egentligen inte viktigt var anläggningen finns. Men att vi finns på taket på NK erbjuder något annat än en trist industrilokal. Det blir en intressant mötesplats. Ett ställe där man dels kan spela, dels umgås och träffa kompisar. Jag tror att industrilokalerna som har smällts upp kan få det svårt om ett tag när padelspelarna kräver mer än bara mängder av banor i hallarna, säger Christian.

Christian Albinsson är en profil inom Handbollssverige. Trots att hans egen karriär inte gick hela vägen till finrummen har han hunnit med att programleda i såväl Svt som Cmores handbollsmagasin Avkast. Nu har det intresset fått konkurrens av padel.

– Jag tycker att det är väldigt kul och spelar så ofta jag hinner. Det är fantastiskt att jag som är runt 40 år kan hitta en ny, stor kärlek när jag trodde att idrottskarriären var slut. 

En i trion som gör populär sportpodd

Utöver sitt byråjobb och timmarna i padelburen tillhör Christian trion som står bakom Snett Inåt Bakåt, även kallad för Sveriges mest inaktuella sportpodcast. Där diskuterar och återbesöker han gamla händelser i idrottshistorien tillsammans med sportjournalisten Marcus Leifby och vännen Emil Eriksson. Inte sällan får han skit för att ha fastnat så hårt i den nya popsporten. 

– Jag kanske ska ha skiten som jag får, för det kan verka lite kliché med anläggningen. Samtidigt kommer jag från idrottsrörelsen och tycker att idrotten är mer intressant än att leva i lyx. Jag älskar omklädningsrum från 1980-talet och gamla idrottshallar.

Till hur stor del är NK Padel & Social ett skrytbygge?

– Jag ser det som en riktigt bra mötesplats. Något som inte har erbjudits tidigare. Tittar vi på våra besökare är det en stor blandning och spännvidd på folket, inte alls bara välbärgade entreprenörer och finansgubbar. Det är lite därför vi tog in artisten Lina Hedlund som ansvarig för stämningen på plats. Hon har en stor publik och uppskattas hemma i stugorna. Vi har skapat en plats för alla, men det ska ändå kännas premium, säger Christian.


Fler delar i reportageserien Anläggningen hittar du här:

Faktaruta

Christian Albinsson

Bor: Stockholm och Halmstad.

Yrke: Entreprenör.

Familj: ”Öppen för en ny padelpartner.”

Intressen: Padel, handboll, fotboll och att jobba.

Favoritslag: ”Jag har inget dödande slag, vilket är synd. Jag är på ständig jakt att utveckla ett riktigt bra slag.”

Spelnivå: ”Jag har vunnit mot de som kallar sig för sexor. Men jag har också mött sexor som jag inte har en suck mot. Jag är nog en femma.”

Faktaruta

NK Padel & Social by Ascaro

• Antal banor: Fyra.

• Stod klar: 2021.

• Bokningstjänst: Playtomic.

• Padelshop: Ja.

• Umgängesytor: Ja.

• Gratis kaffe: Nej.

• Omklädningsrum: Ja.

• Restaurang: Ja.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!