Padelstreamer – filma och se dina matcher i efterhand

Riktigt bra bildkvalitet, en uppsjö av funktioner och hur enkel som helst att använda. Där ligger grunden till framgångarna för Padelstreamer.

I dag finns företagets kameror på 42 anläggningar runt om i Sverige – och fler ska det bli.

Företagsevent, seriespel, turneringar eller bara kompismatcher. Allt fler padelspelare vill ha möjligheten att kunna streama sina ­matcher för att sedan kunna se på dem i efterhand.

Luleåföretaget Padelstreamer såg ­möjligheten för fyra år sedan när första sändningarna ­gjordes. Då var företaget först ut i landet med ett helt automatiserat verktyg att streama padel. Sedan dess har 26 000 matcher sänts via sajten och snittet över en dag ligger på 100 matcher.

– Till en början byggde vi våra kameror själva, enkla och billiga, men vi kom snart på att det krävdes högre kvalitet, säger ­Andreas Harnemo, grundare av Padelstreamer.

– Vi gick vidare med en enklare kameratyp, men den hade inte funktioner för att reducera fish-eye-effekten, scoreboard eller ansluta en kommentator. Med de senaste modellerna kommer allt det med, vilket är lite av grund­kravet för att sända padel 2021.

Kolla live eller i efterhand

Det är kvalitet och funktionalitet som är företagets signum, tillsammans med enkelheten att montera dem. 

– Det är verkligen supersmidigt. Tre skruvar för att sätta dit kameran och därefter kopplar du in nätverkskabeln. Sedan är det bara att tuta och köra. Och allt till en låg kostnad.

– Du kan sända live eller kolla i efterhand. Det är otroligt uppskattat av spelare på alla nivåer. Efter sommaren lanserar vi fler nya funktioner som vi hoppas kommer att göra alla coacher glada.

För att lägga upp matcher, seriespel eller ­turneringar via streamingtjänsten har ­anläggningarna ett abonnemang på sajten. Padelstreamer tar ansvar för att kameror och all teknik fungerar medan ­anläggningens ansvar ligger på att det finns en fungerande internetuppkoppling. För att alla ska tjäna på det fördelas abonnemangsintäkterna mellan inblandade aktörer.

Alla kameror har scoreboard

Därefter är det bara att schemalägga matcherna. Vid match startar kameran automatiskt. Matchfilmen ligger sedan sparad i ett arkiv på sajten för att kunna ses i efterhand.

– Vid vanliga vardagsmatcher sköter spelaren detta själv genom att logga in på vår sajt. Systemet är tillverkat så att alla kameror har scoreboard. Det går även enkelt att koppla in en mikrofon om man vill att matcherna ska kommenteras. Allt är inkopplat på tre minuter.

I dag arbetar fyra personer på Padelstreamer, två utvecklare, en administratör och Andreas själv. Under våren har det varit mycket förberedelser för kommande seriespel och turneringar. Plattformen har även använts för att sända Eurofinans Invitational tillsammans med Cmore. Det var den enda pay-per-view-tjänsten som kunde leverera den kvalitet som efterfrågades.

– Det finns hela tiden att göra nu när event och seriespel läggs upp. Dessutom märker vi att allt fler spelare gärna tittar live på andra och vill se sina egna matcher i efterhand.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!