Paret bygger padelbana på paradisön

Du måste inte åka till Shanghais city­kärna eller de asiatiska arab­länderna för att spela padel i Asien. På den thailändska ön Koh Lanta driver Mia och Mattias Terngård bostadsområdet Malee Highlands där du utöver boendet får tillgång till sol, bad och sportiga aktiviteter – som till exempel padel. 

– Vi kikade först på att bygga en tennisbana på området, men den skulle ta stor plats och medan vi har byggt har vi sett hur padel verkligen har exploderat i Sverige. Till en början ville vi vara säkra på att det inte bara var en fluga, men intresset har knappast gett med sig. Därför bestämde vi oss för att bygga en padelbana med tak på områdets aktivitetsdel, ”The Arena”, säger Mia.

Koh Lanta kan ­beskrivas som en ­paradisö på Thailands sydostkust. Smek­namnet ”Svenskön” ­avslöjar att det är en populär turistdestination. Dessutom finns där två svenska skolor. 

Malee Highlands bokas av både turister och långtidsboende, som kommer till nyckelfärdiga lägenheter.

– Här är en plats där alla ska trivas. Ett område med folklig lyx som tilltalar hela familjen. Då är det svårt att utesluta en padelbana när sporten har blivit så populär. I oktober stod den klar och vi är säkra på att det tillför ännu en krydda till ön och de boende här, säger Mattias.

– Historiskt sett kan man säga att ”Lanta” har varit öppet under vinterhalvåret i fyra–fem månader. Vi vill ha året runt-öppet och skapar därför ett område som tillgodoser de som planerar att bo här under ­låg­säsong. Med padel på programmet hoppas vi att ännu fler hittar hit, säger Mia.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!