Profilerna prisas på Padelgalan – som livesänds på Padeldirekt

Nu ska Sveriges största och bästa padelprofiler prisas.

Under torsdagskvällen arrangeras den andra upplagan av Padelgalan, som även i år blir digital med anledning av pandemin.

– Jag ser verkligen fram emot det. Det blir en fin gala som kommer att uppmärksamma de som förtjänar det, säger medieprofilen Patrick Ekwall, konferencier tillsammans med Emilie Wiklander.

Tanken var att galan skulle ha ägt rum i samband med premiären av den stora mässan Padel Expo den 28–30 januari. Men när den blev uppskjuten till september på grund av den senaste covidvågen fick också Padelgalan tänka om.

Nu sänds den digitalt på Padeldirekt.se och sajtens Youtube-kanal under ledning av Patrick Ekwall och Emilie Wiklander med start klockan 20.00 på torsdagskvällen.

– Vi hade stora förhoppningar om att kunna ha publik i år och bjuda på något större. Men det är ändå kul att det blir av och i år har vi en proffsigare tv-produktion som gör att vi kan utveckla arrangemanget, säger Patrick Ekwall.

– Det går ju så klart inte att jämföra med Idrotts- eller Fotbollsgalan. Padel är fortfarande en liten sport, men jag tycker definitivt att det är berättigat med en gala sett till hur många svenskar som är engagerade i sporten på ett eller annat sätt.

Vad kommer vi att få se?

– Det blir likt en traditionell gala. Där vi dels hyllar de aktiva som har varit bäst, dels andra inom sporten som är värda att uppmärksammas. Vi har exempelvis instiftat en ny kategori där vi utser Årets veteran på såväl dam- som herrsidan. Vi tyckte att det var läge att belysa att de även finns många +45-åringar som spelar. Något jag ser som en av sportens absoluta fördelar – att det berör så väldigt många, oavsett kön och ålder.

Pristagare i tio klasser under kvällen

Årets veteran är bara en av tio priser som kan vinnas under kvällen. Övriga som utses är bästa junioren, föreningen, spelaren, paret, anläggningen, ambassadören, bollen, ledaren … och så Patrick Ekwalls egen favoritkategori, Årets hederspris.

– Det är alltid fint att få hylla de som har gjort och gör extremt mycket kring sporten för att få den att nå dit där den är i dag. Många har gjort starka insatser genom åren, säger Patrick, som inte bara är konferencier under galan, utan även ordförande i juryn som också består av bland andra Jonas Björkman, Mari Andersson, Ji Vichithong och förra årets hederspristagare Fredrik ”Fegge” Lindh.

Om du hade fått dela ut ett eget pris, Ekwalls hederspris, på galan – vem hade fått det då?

– Det hade nog blivit Daniel Nannskog, även kallad ”Släggan”. För hans eviga försök att bli padelspelare, som sällan lyckas så bra. Men det går sakta men säkert framåt, säger han och skrattar.

Faktaruta

Padelgalan 2022

Äger rum torsdagen den 27 januari 2022 på Filadelfia Convention Center i Stockholm och livesänds digitalt via Padeldirekt.se samt sajtens Youtubekanal.

Galan uppmärksammar och hyllar de främsta prestationerna under det gångna året genom tio priskategorier. Juryn har nominerat tre kandidater i sju kategorier:

 • Årets junior
  – Herr (Leo Hylander, Erik Nordström, Isaac Wiman)
  – Dam (Tea Hylander, Ella Ho, Maja Eriksson)
 • Årets spelare
  – Herr (Cayetano Rocafort, Simon Vasquez, Daniel Windahl)
  – Dam (Sofia Arvidsson, Baharak Soleymani, Amanda Girdo)
 • Årets veteran
  – Herr (Mats Malmberg, Mikael Gavelin, Stefan Nilsson)
  – Dam (Antonette Andersson, Jonna Opitz, Susanna Karlsson)
 • Årets par
  – Herr (Johan Brunström/Anton Andersson, Simon Vasquez/Cayetano Rocafort, Calle Knutsson/Daniel Windahl)
  – Dam (Baharak Soleymani/Sofia Arvidsson, Amanda Girdo/Anna Åkerberg, Ajla Behram/Matilda Hamlin)
 • Årets anläggning (Acapulco Padel & Club, Göteborg, Central Padel Nordic, Stockholm, Golden Padel, Stockholm)
 • Årets ambassadör (Patric Persson, Studio Padel, Trestad Padel Club)
 • Årets ledare (Jonas Björkman, Dani Dios, Andréas Johansson)

I kategorierna Årets anläggning och Årets boll är det svenska folket som bestämmer såväl nominerade som vinnare. Vad gäller Årets förening är det svenska folket som nominerar medan PadelDirekt väljer ut vinnaren.

Årets hederspris delas ut av Padeldirekt.se.

Årets jury består av Thomas Johansson, General Manager APT Padel Tour, Jonas Björkman, förbundskapten svenska herrlandslaget, Mari Andersson, förbundskapten svenska damlandslaget, Ji Vichithong, elitsatsande padelentrepenör, Patrick Ekwall, juryordförande, Fredrik Nordin, Studio Padel, Emilie Wiklander, programledare Padel-Television, Viktor Andersson, journalist på PadelDirekt samt Fredrik ”Fegge” Lindh, padelpionjär och vinnare av Padelgalans hederspris 2020.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!