Så blev Robert expert på racketar

”Maximal kontroll och full kraft”. Känner du igen den racket­beskrivningen? Robert Tillkvist tröttnade på återförsäljarnas ­formuleringar och tog saken i egna händer. I dag recenserar han flitigt racketar från olika ­märken på Facebook.

Dels får han utlopp för sin kreativitet. Dels vill han hjälpa padelspelare att hitta rätt i racketdjungeln. Allt började med att han skrev några rader om Siux Fenix i Facebookgruppen ”Padelracket recensioner”.

– Jag fick ta bort inlägget för att det var så många som skrev till mig. Men jag förstod att recensioner var efterfrågade bland spelare som sökte efter ny utrustning och fortsatte att publicera inlägg, säger Robert Tillkvist.

I dag har det gått lite mer än två år sedan han publicerade sin första recension. Sedan dess har såväl spelare som företag och återförsäljare bett honom att skriva om olika racketar. 

– Jag berättar alltid för företagen att jag endast tänker recensera deras racketar om jag får vara fullt ärlig. Är det en dålig produkt kommer jag inte ge skenet av något annat. Nio av tio har då sagt ”nej, tack”. 

– För mig är mitt eget varumärke viktigare än att hjälpa företag att sälja mer och min vision har från starten varit att hjälpa spelarna. Tror man på sin produkt borde man inte vara rädd för negativa reaktioner.

”Samma balans och egenskaper överallt”

Många har nog varit med om fenomenet. Två väldigt olika racketar kan i sina beskrivningar ha likadana egenskaper.

– Det fick mig att tröttna. Det var samma balans och egenskaper överallt och folk bränner enorma pengar på något de egentligen inte ska ha eller behöver, säger Robert.

Hur går det till när du provar ­racketarna?

– De får mellan sex och tio timmar på sig att visa vad de går för, vilket för mig tar ungefär en vecka att spela ihop. Jag testar helst i matchsituationer, men står även med bollmaskin och nöter slag. Det är volleys, lobbar, både offensiva och defensiva slag för att kunna ge rätt omdöme, säger Robert och fortsätter:

– När jag är nöjd med spelandet sätter jag mig och skriver en recension som kommer från hjärtat. Jag är väldigt passionerad i allt jag tar mig an och det tror jag speglas i mina texter. 

Hur ska man gå tillväga när man jagar ny racket?

– Man kontaktar mig och frågar. 

– Nej, skämt åsido. Mitt bästa tips är att be om att få testa det först. Då får du direkt en känsla om det är rätt för dig.  

Finns det något märke som det är värt att hålla lite extra koll på?

– Middle Moon är ett märke som inte har fått fäste i Sverige än. Det är ofattbart att de inte har börjat marknadsföra sig utanför Spanien. De tillverkar hysteriskt fula racketar för en väldigt hög peng. Men kvaliteten och egenskaperna är fantastiska. Innan stjärnor som Juan Lebrón och Paquito Navarro blev uppköpta av de större bolagen var Middle Moon deras absoluta förstaval. 

Faktaruta

Det här är viktigast när Robert väljer racket

1. Spelkänslan
2. Racketens material
3. Pris
4. Design
5. Varumärket
6. Racketens popularitet

Robert Tillkvist

Robert Tillkvist

Ålder: 38 år.

Bor: I Helsingborg.

Arbete: ”Lämnade en tjänst som säljare för att satsa fullt ut som konsult inom padelbranschen. En chans som jag har fått tack vare mina recensioner.”

Familj: Fru och dotter ”Båda är trötta på padelracketar.”

Spelnivå: ”I mina bästa stunder rätt duktig. I andra stunder inte så imponerande. Jag är en humörspelare.”

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!