Satsning på akustiken gav mervärden för Padel Arena Eskilstuna

Plåtigt, högljutt och opersonligt förvandlades till det motsatta när akustiklösningarna var på plats i Padel Arena Eskilstuna. Det enda hallägaren Halsho Gomei ångrar är att han inte tog in Padel­akustik ännu tidigare i processen.

Dörrarna till Padel Arena Eskilstuna slogs upp i november 2020. Till en början var klagomålen på akustiken många. Det var bolljud, skrik och högljudd ventilation. Ljudet studsade och det var svårt att höra varandra även när man spelade på samma bana. För att ta tag i saken och skapa en bättre padelmiljö kontaktades Padelakustik.

– Det kändes rätt direkt. De var hjälpsamma, och är så än i dag – trots att projektet är färdigt sedan länge. Som hallägare kan vi inte vara mer nöjda, säger Halsho Gomei, en av tre delägare i hallen.

Lösningen för att få ned ljudnivån blev ett grått akustiktyg över ena långsidan. Ett kostnadseffektivt sätt för att dämpa ljud och skapa en behaglig inomhusmiljö. Det räckte för att både göra lokalen riktigt snygg och samtidigt få bort problemen med allt oväsen. 

– Det blev skillnad direkt. Tidigare kom personalen som jobbade i hallen ofta hem med huvudvärk. Det gör de inte längre och samtidigt är miljön mycket trevligare att vistas i. När vi mätte decibelnivån var det en enorm skillnad och arenan har blivit mer attraktiv att spela i. ­Sitter man i sofforna på andra sidan av hallen ser det ­riktigt snyggt ut med banorna i förgrunden, säger Halsho.

– Våra besökare har överöst oss med ­komp­limanger. De första som kom in när det var färdigt tyckte att det kändes som en balsalong och det gör oss ännu mer glada och nöjda med att vi anlitade Padelakustik. Hallen ger en känsla av lyx.

Efter samarbetet har Halsho agerat referens när andra hallägare har ringt och frågat om Padelakustik.

– Jag kan ingenting annat än att berömma och rekommendera dem. I vårt fall var banorna på plats och arenan i full gång när Padelakustik kom in i bilden. Det var svåråtkomligt och tufft. Men det blev riktigt bra. De blev så mycket mer än bara en leverantör.

– Det enda jag kan ångra nu i efterhand är att vi inte kontaktade Padelakustik ännu tidigare. Vi har fått en grymt bra lösning. Behöver vi komplettera med något framöver vet vi vilka som vi ska kontakta. 

Faktaruta

4 akustiktips till din hall

1. Ju tidigare i processen du bestämmer dig för att satsa på akustik – desto bättre blir slutresultatet.

2. Tumma inte på kvaliteten. Se satsningen som en investering som ger nöjdare besökare och en bättre hallmiljö.

 

3. Att använda akustiktyg utmed väggarna, gärna från golv till tak, dämpar såväl ljud som ljus och ger en inbjudande, lyxig känsla.

4. Akustikplattor i taket? Bästa tipset är att lägga fokus där det ger bäst effekt, vilket ofta är runt glaspartierna ovanför banorna. 

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!