ShoeHype – medlet som tar bort skosvett

Luktar dina skor illa efter allt spelande? Fredrik Skatt tror sig ha funnit lösningen – genom ett naturligt medel som eliminerar såväl odör som bakterier.

Det var under en riktigt het julivecka i fjol när yngste sonen var på besök som idén dök upp. 

– Han hade jobbat hela veckan på ett varmt kontor och stoppat ner fötterna i ett par dyra nya sneakers, där han samtidigt hade satt i skosulorna från ­gymdojorna. Det luktade inte ­direkt hallontårta, säger Fredrik och skrattar.

Han testade att rengöra skorna med ett svensktillverkat biocid han hade tillgång till. 

– Det har egenskaper som passar sjukt bra när det handlar om att eliminera bakterier, svamptillväxt, hudavlagringar och svett. Det tog två behandlingar, sedan var både skorna och sulorna helt nollställda. Där och då föddes företaget ShoeHype.

Snabbt insåg han att det ­skulle passa för sportens värld – inte minst inom padeln.

– Med den erfarenheten jag har vet jag att det inte alltid luktar så gott i hallarna efter en avslutad match. Marknaden är oändlig.

Produkten innehåller en patenterad tillsats och är svensktillverkad med fokus på hållbarhet. 

– Den är biologisk och nedbrytbar till 100 procent och restprodukten är endast syre och vatten. Vi ligger helt rätt i tiden, säger Fredrik Skatt.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!