Superlöftet Erik Nordström om framtidsdrömmen: ”Jag ska ge allt”

En kraftfull kille med modern spelstil och riktigt bra inställning. Så beskrevs Erik Nordström när journalisten och padelprofilen Johan Håkansson listade honom som landets största framtidsnamn i Aftonbladet i höstas. 

– Jag ska ge allt för att nå min fulla potential, säger 17-åringen.

I höstas lämnade han tryggheten i föräldrahemmet i Karlstad. I stället för att gå gymnasiet med kompisarna hemma i Värmland valde Erik Nordström att flytta till Båstad för att förverkliga sin padeldröm. Där går han sportprofilen på Apelrydsskolan och bor på gymnasiets internat. 

– Det var så klart ett stort steg, men jag var nyfiken och taggad. Det är en ny miljö och jag får lösa mycket själv. Men samtidigt ges jag bästa möjliga förutsättningar för att kunna satsa i tidig ålder, säger han. 

Padel var långt ifrån givet

Erik Nordström är född år 2005 och tillhör en av de årskullar som får chansen att växa upp med sporten. Han ser framför sig hur padel blir ännu större och på sikt något som går att leva på.

– Jag är säker på att det ges bättre förutsättningar inom kort. I dag kan bara ett fåtal leva på padel, och det är tack vare sponsorer. Om fem–tio år tror jag definitivt att det är annorlunda och det motiverar mig till att träna ännu mer.

Det var långt ifrån givet att Erik skulle satsa på padel. Precis som för många andra spelare var tennis länge nummer ett. Fram till pandemin slog till…

– Viruset tvingade fram ett tävlingsstopp och då tog farsan med mig till padelhallen för att hålla i gång. Och det var så roligt. Ännu roligare än tennis, så jag fortsatte.

– Jag fick höra från en tenniskompis att det fanns ett padelgymnasium. Mamma sökte upp det och jag gick på uttagning under höstlovet. Det var egentligen då som jag började spela på riktigt.

Erik Nordström: ”Vilken otrolig nivå de håller”

Det är inte bara när han själv spelar som han tänker på padel. Så fort det vankas WPT-tävling sitter han bänkad framför tv-sändningarna.

– Så mycket som det går i alla fall. Det är både intressant och inspirerande. Jag var nere i Malmö och kollade på deltävlingen där. Både för att njuta av spelet från de bästa och för att analysera vad som gör dem så bra. Vilken otrolig nivå de håller.

Tävlingar har han förstås även spelat själv. SPT på såväl junior- som seniornivå, och i november spelade han SM för Halmstad Padelklubb.

– Jag parades ihop med John Larsson och fick möta Simon Vasquez och Daniel Appelgren direkt. Det var lite kämpigt. De var ruggigt bra. Samtidigt var det nyttigt att få uppleva vad de bästa går för.

Dröm att få representera landslaget

Men som största merit hittills håller han juniorlandskampen mot Nederländerna i oktober. 

– Det var en dröm att få representera landslaget och kul att få möta spelare som man inte har någon aning om. De spelar en annan padel i Nederländerna, med mycket tålamod, medan vi spelar mer kraftfullt och försöker vinna poängen med smashar och hårda slag. Det blev en vi mot dem-känsla och vi lyckades vinna. 

Hur långt vill du nå med din padel?

– Jag ska ge allt för att nå min fulla potential. Jag ska träna så hårt jag kan och se vart det räcker. Skulle det inte gå hela vägen så är det väl så. Men jag ska definitivt ge det en chans.

Erik Nordström

Erik Nordström

Ålder: 17 år.

Familj: Mamma, pappa och syster.

Intressen: Padel, ishockey och fotboll. ”Färjestad och Chelsea är mina lag.”

Favoritslag: Smashen.

Drömpartner: Juan Lebron. ”Han är given etta.”

Faktaruta

Stora svenska framtidsnamn

I november tog Aftonbladet hjälp av padel­profilen Johan Håkansson för att lista de mest talangfulla juniorspelarna i Sverige. 

 

Där rankade han Erik Nordström som det största löftet bland killarna med motiveringen: ”En kraftfull kille med en modern spelstil. Det betyder att han har tagit stort intryck av dagens världsettor Juan Lebron och Ale Galan. Erik är redan lång och fysisk, vilket ger honom en riktigt bra smash, en smash som borde vara fruktansvärd om några år. Har dessutom en riktigt bra inställning.”

 

Bland flickjuniorerna var det Tea Hylander, född 2005, som listades högst. Hon är syster till Leo, som även han har en spännande padelframtid framför sig. 

 

Motiveringen: ”Började med padel tidigt, vilket har gett henne en stor kunskap. Spelar tålmodigt och smart och har redan gjort imponerande resultat i seniorpadel. Är ­dessutom en tävlings­­människa som klarar av att ­hålla huvudet kallt när det ska avgöras. Tea har en utmärkt fysik för padel. Riktigt kraftfull.”

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!