Tidningen Padel besöker: Superhallen i Kungsbacka

Tolv banor, stor shop, uppvärmningsytor, läktare och löparbanor. I somras stod World of Padels 4 000 kvadrat­meter stora anläggning klar.

– Vi har investerat i luft, med generösa ytor att hänga på. Det tror jag är framtiden, säger Patrik Rittfeldt, vd.

På själva frågan om när den nybyggda hallen öppnades svarar Patrik snabbt och utan att tveka. Till och med klockslaget finns kvar i minnet.

– Det var fredagen den 6 augusti kl. 14.53. Då hörde kommunen av sig och sa att det var klart att öppna dörrarna.

– Så det var några väldigt nervösa minuter. De första spelarna hade ju bokat tid klockan 15…

Att hitta till WOP Kunsgbacka är inte svårt. Kör du utmed E6 söder om Göteborg är det bara att hålla utkik efter Super Mario som står staty vid Nintendos lokaler.

Det var på det här området som tankarna om en ny padelanläggning tog sin början.

– Det var för tre år sedan. Vi fick nys om att fastigheten med Nintendos gamla lager och kontorslokal kunde förvärvas. Då var Owe Bergsten, vd för Bergsala AB, inte redo att avsluta sitt kontrakt.

Möjligheter att bygga något stort

Patrik kunde inte släppa tankarna om att bygga en padelhall. Sporten hade börjat få fäste på den svenska marknaden och här fanns såväl utrymme som möjlighet att bygga något stort.

– På vinst och förlust ringde jag Owe igen ett och ett halvt år senare och frågade hur möjligheterna för ett köp såg ut. Han svarade att jag inte kunde ha ringt mer lägligt, att byggnaden skulle ut på försäljning.

Patrik kontaktade sin kompis Fredrik Johansson, som han lärt känna genom seriespel i Torslanda. Under samtalet berättade Fredrik att han gärna ville öppna en padelhall.

– Fredrik är en driftig person, så jag nämnde att jag hade något på gång inom padelbranschen och han blev intresserad direkt. Det tog kanske tio sekunder, sedan sa han att vi kör, säger Patrik.

Kontorshotell i anslutning till hallen

Ett permanent bygglov att uppföra en sportanläggning godkändes och planerna för vad som i dag är WOP Kungsbacka började ta fart. Den 6 augusti öppnades dörrarna. Ägarkvartetten, Patrik Rittfeldt, Michael Rittfeldt, Anton Johansson och Fredrik Johansson, kan se att satsningen blev precis så bra som de hade hoppats på när idéer och tankar började ta fart för ett par år sedan.

– Nu är det fullt fokus på vår hall och den stora butiken, men snart ska vi även koppla på med webbshop och en stor lagerhubb precis intill arenan, säger Patrik.

– Det kommer även att finnas ett kontorshotell i anslutning till hallen som ska drivas externt.

Mötesplats där alla är välkomna

I dag är det gott om besökare, från morgon till sena kvällar, och hallen har blivit oerhört populär.

– Det blev som vi ville, en mötesplats där alla åldrar är välkomna, och spelarna stortrivs. För mig innebär padel aktiv livskvalitet och då är det viktigt att det vardagliga livspusslet går att ordna även om man vill spela padel.

Vad är du mest stolt över med anläggningen?

– Jag vill nog säga helheten, att vi har skapat en mötesplats och destination, oavsett ålder eller spelnivå. Att vår arena innehåller något för alla, inte bara padelburar.


Fler delar i reportageserien Anläggningen hittar du här:

Faktaruta

Patrik Rittfeldt

Ålder: 55 år.

Bor: Åsa, söder om Kungsbacka.

Yrke: Vd på WOP Kungsbacka, har tidigare drivit ett profil- och reklamföretag.

Familj: Frun Elisabeth och barnen Karin och Oscar.

Intressen: ”Är allmänt idrottsintresserad och självklart blir det mycket padel. Gillar att umgås med goda vänner och den bästa kombon är att göra det på padelbanan.” 

Favoritslag: ”Serve och volleyspelet. Har spelat mycket tennis tidigare, så det kommer därifrån.”

Spelnivå: ”Runt 6–7, men jag jobbar på det. Allt som behövs är bara mer träning…” 

Faktaruta

World of Padel Kungsbacka

Antal banor: Tolv (en singelbana, tre barn-/teknikbanor och åtta för dubbelspel).

Stod klar: Augusti 2021.

Bokningstjänst: Matchi.

Padelshop: Ja, 300 kvm. 

Umgängesytor: Stora lounger, cafédel, två läktare, löparbanor, uppvärmningsytor.

Gratis kaffe: Nej.

Restaurang/café: Ja.

Omklädningsrum: Ja.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!