Drömhallen – Bromölla Padel Court lockar med det bästa

I Skåne finns den nybyggda arenan Bromölla Padel Court som ser ut att bli det perfekta utflykts­målet för padelspelare.

– Det här är definitivt en av de bästa anläggningarna i hela Sverige. Den är helt
fantastisk, säger padelprofilen Tommy Nyqvist, som varit runt på ett 100-tal anläggningar enbart i Sverige.

Bromölla Padel Court heter anläggningen som invigdes så sent som i december förra året. Det var då som de två barndomskamraterna Tony Bengtsson och Ola Holmquist förverkligade sin dröm att bygga en padelarena utöver det vanliga.

Båda är sedan flera år tillbaka bitna av sporten och när de väl bestämde sig för att bygga en egen arena sattes också en tydlig kravspecifikation.

– Det skulle inte bara vara en lokal med ett antal burar. Vi ville skapa en upplevelse för de som spelar. Det här är en satsning på lång sikt och därför bestämde vi oss för att optimera den i alla delar, berättar Tony Bengtsson.

Ryktet om anläggningen har spridit sig

Anläggningen har allt sedan starten varit en succé. Bromöllaborna har självklart upptäckt den, men redan efter någon månad spred sig ryktet och i dag har Bromölla Padel Court återkommande spelare från stora delar av Skåne, Blekinge och Småland.

Upplevelsen märks så fort man kliver in i entrén. Trots att det är fullt spel på de åtta banorna i arenan är temperaturen väldigt behaglig tack vare ventilationsanläggningen med kyla. Den andra direkta aha-upplevelsen är ljudet. Ljudet från ­spelarna är extremt dämpat, så lågt att man hör skön bakgrundsmusik i arenan. Vill man dessutom ha banor som tillåter bra luftspel så är detta rena eldoradot. Takhöjden i nock är ­mäktiga 13,5 meter, vilket i stort sett innebär att man aldrig har en boll som träffar tak.

– Både Tony och jag har sett detta som vår chans att få genomföra ett projekt precis som vi själva vill. Vi har varit väldigt noggranna i allt från materialval till vilka personer och företag som vi har valt som partner. Men vi har också bestämt oss för att fortsätta att utveckla arenan och hela vårt erbjudande, berättar Ola Holmquist.

Gamecam-kameror är senaste mervärdet

Senaste mervärdet som har tillkommit är satsningen på Gamecams videoutrustning. Kameror har installerats på samtliga banor och arenans centercourt har tre ­kameror. För den som spelar innebär det att man kan se sin match i efterhand och delvis analyserad.

– Tekniken utvecklas hela tiden, inte minst mjukvaran som är kopplad till. En del av videoanalysen är exempelvis att man får info om hur offensiv man varit i matchen. Men det stora är självklart att man kan se matchen i efterhand och se vad man gjorde bra och vad man kan utveckla. Här har vi valt att samarbeta med Gamecam som vi anser är bäst på detta område, berättar Ola.

Bromölla Padel Court som anläggning är definitivt något alldeles extra. Med en öppen entresollösning har arenans loungedel placerats en våning upp. Här slår man sig ned, tar en kopp kaffe innan spelet och träffar andra spelare. På detta våningsplan finns också både shop och konferensrum för gästerna. 

– Vi vill skapa en skön känn-dig-hemma-känsla. Vill man hänga här även när man inte ska spela, då har vi lyckats. Tanken är att skapa en klubbkänsla där man trivs oavsett om man spelar eller inte, säger Tony.

Experten rankar anläggningen högt

Tommy Nyqvist, som representerar Portico Sport i Sverige, har haft ansvaret för installation av banorna och all utrustning kopplad till dem.

– Det har varit fantastiskt roligt att få vara med och skapa en premiumanläggning. Här har vi verkligen valt det bästa i alla delar och som spelare märker du det.

Du är en av dem som har bäst koll på padelarenor i Sverige. Hur högt rankar du Bromölla Padel Court?

– Helt ärligt är det här en av de ­absolut bästa arenorna i Sverige. Väger du in hela upplevelsen med banor, takhöjd, inne­klimat, akustik och trivsel, då är Bromölla svårslagen. Jag förstår att det är många som reser långväga för att spela här, ett perfekt utflyktsmål.

Nästa steg är att göra Bromölla Padel Court känt för en bredare publik. Genom ett samarbete med Hotell Iföhus i Bromölla erbjuds paket med boende, mat och padel.

Hotellet ligger fem minuter från arenan och till­sammans har de en ”padelmeny”. Det passar perfekt för spelare runt om i Sverige som vill ha optimal padelmiljö, äta och bo bra och samtidigt upptäcka en fantastiskt härlig del av Sverige. 

Faktaruta

Padelpaket i Bromölla

Serven

• Del i dubbelrum

• 4 timmar padel – ¼ bana

• 3-rätters middag

• Frukostbuffé


1 395 kronor/person

Smashen

• Del i dubbelrum 2 nätter

• 6 timmar padel

• 3-rätters middag

• Frukostbuffé x 2

 

2 295 kronor/person

 


 

Boka padelpaketen på info@hotellifohus.se eller 0456-280 40.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!