Kompisarna bakom Grizzly Padel: ”Målet är att bli ett toppmärke i Europa”

När barndomskompisarna Anders Johnsson och David Sindemark inte tyckte att marknadens padelracketar höll måttet fanns det bara en lösning. Att ta fram egna. Något som blev till en hel kollektion med racketar, bollar och grepplindor – under namnet Grizzly Padel.

– Målet är att bli ett toppmärke i Europa. Vi har alla ­förutsättningar, säger Anders.

Sporten har funnits i deras dna sedan barnsben. Framför allt ishockey, där de spelade tillsammans i Strängnäs HC i ungdomsåren. För Anders del gick det vidare till en proffs­karriär i både ­Kanada och Tyskland. Nu är utlandsäventyren över och han har rotat sig i Eskilstuna. Klubbor och puckar är numera utbytta mot racketar och bollar. Nu är det padel för hela slanten. Och det var när de spelade själva som de fick idén om att ta fram ett eget racket.

– Jag upptäckte att folk spelade med för svåra racketar. Det fanns ingen balans mellan kontroll och fart. Jag ville ta fram ett som ­kombinerade de egenskaperna, säger Anders.

Kompisarna har designat en egen kollektion

Tillsammans med David började han ­arbetet med att designa en egen kollektion.

– Det har varit en berg-och-dalbana att hitta rätt fabrik som har bra arbets­förhållanden, miljötänk och alla tillstånd.

Pandemin är en annan utmaning.

– Vi har bara haft videomöten. Jag ska resa till fabriken så snart det går. 

Racketarna har testats av proffs

Under utvecklingen har Grizzly-­racketerna, som redan sålts i 1 000 exemplar, testats av spanska proffs och fått riktigt goda vitsord. 

– Vi är otroligt nöjda själva med kvaliteten, men det känns alltid bra att även få ett kvitto och bra respons av dem som har spelat med racketarna. Och det har vi verkligen fått, säger Anders. 

Inom kort väntar nästa leverans och nu innehåller kollektionen också såväl bollar som grepplindor.

– Vi har försökt upptäcka luckor i dagens utbud. Exempelvis har vi skapat en riktigt slitstark boll och utvecklat en tjockare linda som ventilerar mer. Det gör att du slipper glida med handen när du svettas.

”Grizzly Padel ska bli ett toppmärke”

Anders beskriver sig som en tävlings­människa som gör allt för att uppnå sina mål. Mål som är högt ställda för varumärket.

– Jag har satsat allt jag har på det här – gått ­all-in – och känner att det finns en lucka att ­fylla. Grizzly Padel ska bli ett toppmärke i ­Europa och vi har alla förutsättningar.

Att få möjlighet att jobba tillsammans med sin barndomskompis är något speciellt och skapar mängder av fördelar, menar David.

– Det är väldigt roligt och enkelt i och med att vi har känt varandra så länge, säger han och får medhåll av Anders:

– Vi kompletterar varandra, båda har drivet och vill framåt.

Grizzly Padel

Grizzly Padel, som lanserades under 2021, drivs av barndomsvännerna Anders Johnsson och ­David Sindemark.

 

I sortimentet finns racketar, bollar och grepp­lindor av högsta kvalitet. Alla ­produkter är designade i Sverige.

 

Läs mer på grizzlypadel.com.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!