Padeltotal satsar på utbildningar och banunderhåll

Padeln har växt explosionsartat de senaste åren – och gör det ännu. Ett bra banunderhåll och utbildade tränare är nycklar till en hållbar verksamhet över tid. 

Sedan Padeltotal installerade den första banan 2013 har padeln etablerat sig som en av landets allra mest populära idrotter. Numera finns padelhallar på de flesta orter med självaktning. Padeltotal har som Nordens största leverantör installerat väldigt många av dessa – över 1 600 stycken från söder till norr – och är marknadsledande. 2021 är ännu ett nytt rekordår sett till antalet installerade banor. 

Välutbildade tränare en viktig del för spelarna

Trenden talar sitt tydliga språk. När konkurrensen tätnar och allt efter tiden går kommer det inte räcka med att bara erbjuda möjlighet till spel. Att erbjuda välunderhållna och inte minst säkra banor är en trivselfaktor idag och en hygienfaktor imorgon. 

– Det finns ett flertal banor i landet som tyvärr har stora brister i till exempel glasen – och konsekvenserna kan bli förödande. Att det i framtiden kommer att finnas en märkning för trygga banor är fullt möjligt, säger Erik Andersson, VD på Padeltotal. 

Att erbjuda utveckling, möjligheter att ta lektioner för välutbildade tränare, är en annan viktig del när det kommer till att behålla spelarna i hallen. Att utveckla sitt spel är viktigt för många oavsett nivå. Det är direkt nödvändigt för att driva en god barn-och ungdomsverksamhet i anläggningen vilket utbildar framtidens padelspelare – det vill säga så väl framtida landslagsspelare som padelhallarnas framtida kunder. 

Prio Fix – marknadens mest kompletta serviceavtal

Padeltotal har identifierat dessa behov och tagit fram koncept för att driva utvecklingen framåt. Prio Fix är ett koncept som erbjuder alla padelarenor marknadens mest kompletta serviceavtal – oavsett om banorna kommer från Padeltotal eller ej. Regelbunden service och kontroll bidrar till att undvika driftstopp och leder till en bättre totalekonomi. Glasförsäkringar och jourhjälp ingår också. Därtill får du förmånliga priser på till exempel reservdelar, tillbehör och utbildningar. 

När det gäller just utbildningar har Padeltotal tagit fram konceptet Prio Academy. Det är ett utbildningsprogram med utbildningar på flera nivåer. Andréas Johansson är utbildningsansvarig på Prio Academy vid sidan av uppdrag som tränare för seniorlandslaget och förbundskapten för juniorlandslaget. Prio Academys utbildningar sträcker sig från grundutbildning och barn- och ungdomstränare till skräddarsydda elitutbildningar. 

För mer info om Padeltotals koncept Prio Academy och Prio Fix: PRIOPADEL.COM 

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!