Storsatsning i Borås: ”Blir världens största till ytan”

Under torsdagen ägde det första byggmötet rum. Med 20 centercourts och 11 500 kvadratmeter blir, enligt entreprenörerna, multiarenan i Borås världens till ytan största padelanläggning.

– Vi vill skapa en stor mötesplats, som lockar såväl nationella som internationella stortävlingar, säger Anders Johnsson från Padel Arena Group som ligger bakom satsningen.

Koncernen driver redan anläggningar i Katrineholm, Östersund och Skara. Nu väntar Borås för Padel Arena Group. Under torsdagen var ägarna Anders Johnsson och Rickard Hedfors i Västergötland för att inleda projektet på riktigt.

– Det har varit på gång ett tag och vi har under en längre tid diskuterat fram och tillbaka hur vi kan maximera anläggningen, säger Anders Johnsson.

Hoppas locka världsstjärnor

Planen är att den drygt 11 000 kvadratmeter stora anläggningen ska stå klar i september och innehålla 20 centercourts. Anders Johnsson hoppas att Padel Arena Borås ska locka stora världsstjärnor till staden.

– Det blir världens till ytan största padelanläggning och vi har som målsättning att få sporten att bli så stor som möjligt i Sverige. Det känns som att det kommer att bli en riktig publiksport framöver.

Det är en befintlig lokal vid Ryda Sportfält som ska byggas om till padelanläggning. Nu utökas alltså idrottsfokuset i området, som i dagsläget bland annat innehåller tre fotbollsplaner utomhus samt en fullstor elvamannaplan inomhus i Rydahallen.

– Borås är en stor sportstad och det är en av anledningarna till att det är just här som vi bygger. En annan är att staden ligger bra till geografiskt.

Hur ser ni på risken för överetablering med tanke på det stora antalet anläggningar som har byggts och byggs runt om i landet?

– Behovet kommer till viss del att bli mättat framöver. Samtidigt är sporten i sig inte alls utvecklad än så länge. Det är bara att titta på hur det ser ut i Spanien, där är padel i stort sett tvåa efter fotbollen. Så tror jag att det blir även här. En nyckel är att bygga från grunden med barnen och ungdomarna. Där finns det en jättepotential, säger Andreas Johnsson.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!