Suzanne Karlsson sköter om Sveriges största padelfamilj

Det är nog få svenska padelspelare som inte har sett Suzanne Karlssons namn flyga förbi. Det blir lätt så när man är en av dem som sköter om Sveriges största padelfamilj.

– Det finns så många fina människor i den här sporten, säger hon.

 

Det var under sommaren 2019 som Suzanne Karlsson hittade Padelfamiljen på Facebook. Hon började tidigt att skriva inlägg och engagera sig i olika trådar. Något som uppmärksammades av William Sjögren Gomez, som bara ett halvår tidigare hade startat gruppen, där bland annat Lars Erik skriver om WPT.

– Han frågade om jag ville bli en del av gänget och administrera sidan. William undrade om jag skulle fundera över helgen, men jag sa ja direkt. Det var inget att tveka på.

 

Mer biten för varje gång

 

Det är lite sådan Suzanne är. Hon hoppar gärna på saker, blir engagerad och biten. Ungefär som när hon testade padel för första gången.

– Det var min syrra som drog med mig för tre och ett halvt år sedan. Hon hade spelat i ett halvår ungefär och det saknades en i hennes träningsgrupp. Jag har alltid varit skitdålig på tennis, så jag var inte jättesugen. Men hon övertalade mig med att ”det här inte var tennis, det är padel”. Och så var det…

– Slutar jag att utvecklas tror jag att jag skulle ledsna. Men nu blir jag mer biten för varje gång, ju mer jag lär mig. Och jag tror inte man kan bli fullärd, säger hon.

 

Hur bra vill du bli?

– Min man säger att det är för sent att bli proffs, så det har jag gett upp, säger Suzanne och skrattar.

– Jag vill samla lite rankningspoäng och spela övergripande seriespel – men framför allt utvecklas och fortsätta tycka att det är roligt.

 

Får tillbaka känslan från förr

 

En viktig del för just det är gemenskapen.

– Generellt sett är det många fina människor i den här sporten. Jag tror mycket beror på det stora antalet medelålders, likt mig själv, som är tacksamma att ha hittat något som är så roligt i vår ålder. Man får tillbaka känslan från förr när man var ung och åkte till träning och matcher.

 

Den goda gemenskapen är också den stora anledningen till succén för Padelfamiljen, menar Suzanne. En community som nu har över 16 000 medlemmar, och där alla möjliga ämnen inom sporten diskuteras flitigt.

– Det är ett underbart forum, där man knyter bekantskaper och utbyter erfarenheter. Ett ställe utan prestige där man kan ställa vilken fråga som helst. Det är också så jag vill att den ska kännas, säger Suzanne.

 

Padelfamiljen arrangerar fysiska event

 

Men Padelfamiljen är numera inte bara digital, utan de har också börjat arrangera evenemang. Som i slutet av augusti då de hade en träff för månadens medlemmar i Hallstahammar.

– Jag älskar att samla folk och få dem att trivas. Jag skulle gärna skapa event varje helg, men har också ett liv och en familj att vara rädd om. Sedan måste jag ju hinna spela själv också, säger Suzanne.

 

Padelfamiljen har också lett Suzanne till en ny karriär. Under hösten fick hon ett erbjudande om att bli nationell klubbchef för We Are Padel Sverige (WAP).

– Det är ett riktigt drömjobb. Det är jättekul och samtidigt utmanande, men på ett roligt och bra sätt. Det ska bli väldigt kul att få jobba med en sak som jag brinner för.

 

Föreningslivet måste växa för att sporten ska breddas

 

Hur ser du på sportens framtid?

– Jag tror att den är ljus, även om en del hallar nog kommer att få det tufft. Klubb- och föreningslivet måste växa för att få sporten att breddas. Det är också viktigt att de stora aktörerna, som blir allt större, tar ansvar och ser till hela sporten. En uppgift som så klart även vi på WAP ska ta till oss. Hur attraherar vi alla olika typer av spelare, får fler att upptäcka sporten och – för mig det viktigaste – vilka värderingar har vi, vad står vi för och hur vill vi upplevas. Både internt och mot våra utövare.

Suzanne Karlsson

Suzanne Karlsson

Ålder: 47

Bor: Örebrog

Familj: Man (Mackan) och två barn (Cornelia, 18, och Casper, 16).

Arbete: Nationell klubbchef på WAP Padel Club AB

Partner på plan: ”Olika, vilket är utvecklande och kul. Seriespel med syrran, Annsofie. Spelar väldigt gärna mixed”

Favoritsida: Forehand.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!