Häftiga satsningen som tar padel till cuperna i Göteborg

När världens största ungdoms­turneringar i ­handboll och fotboll ­arrangeras i Göteborg i ­sommar får ­padel en central roll.

– Vi bygger en padelbana mitt på Heden. Det känns väldigt kul att vi får visa upp en fantastisk sport för en stor internationell publik, säger Oscar Bjers, vd på We Love Padel.

I sommar är Göteborg centrum för världens största ungdomsturneringar i handboll och fotboll. Precis som vanligt.

Men riktigt sig likt blir det inte. I år finns padel på plats – mitt i centrala Göteborg, på klassiska Heden.

We Love Padel, specialiserade på ­utomhuspadel, levererar lösningen som förutom bana också ­omfattar ett brett aktivitetsprogram med bland annat ­instruktörer för nybörjare och tävlingar i olika svårighets­grader. Aktiviteterna är gratis under cup­arrangemangen i juli, men också i augusti.

– Samarbetet med Partille Cup och Gothia Cup är optimalt. Vi brinner för att se ungdomar och familjer idrotta. Och precis som cuparrangörerna drivs vi av att föra ihop människor för att skapa glädje och ­utveckling, säger Oscar Bjers, vd för We Love Padel, som samarbetar med exempelvis hotell, campingar och golfanläggningar.

Världsunik mobil padelbana

Banorna levereras av Instantpadel, som erbjuder en världsunik mobil padelbana. Ett konceptet som är på väg att bli en internationell framgång.

– Burarna har inte vanliga glaspaneler utan paneler i polykarbonat. Materialet är okrossbart och väger drygt en tredjedel jämfört med glas. I stället för ­konstgräs har vi ett sportgolv, som gör det nära nog outslitligt och som dessutom kan monteras och ­demonteras i det oändliga, berättar Christoffer ­Granfelt, medgrundare till Instantpadel.

Vilka är fördelarna jämfört med en klassisk ­padelbur?

– Flexibiliteten och priset. Med våra burar blir det intressant för padelanläggningar att komplettera med utomhusbanor säsongsvis. Det passar också väldigt bra för exempelvis kommuner, skolor, takterrasser, hotell, campingar, fastighetsbolag, golf- och tennisklubbar och andra semesterbetonade verksamheter.

Instantpadel har sålt över 80 banor på ett år och är på väg ut i Europa och världen. Distributions­nätet täcker såväl USA som stora delar av Europa.

– För oss känns det väldigt spännande att få vara med och visa upp sporten för den jättepublik som väntas till Göteborg i sommar, säger Christoffer.

 
Instantpadel

Instantpadel

 

Christoffer ­Granfelt och Magnus Berglund  är duon bakom succén Instantpadel.

 

I stället för konstgräs har Instantpadels burar ett sportgolv, som gör det nära nog outslitligt. Den är också väldigt lätt att montera och demontera. På ett år har Instantpadel sålt över 80 banor. Två av dem finns på Padelson Campus Arena som ligger på universitetsområdet i Växjö.

Faktaruta

Partille Cup – 4–9 juli 2022

Världens största handbollsturnering. Varje år deltar cirka 1 400 lag från 50 länder och de spelar 5 000 matcher på 70 planer.

 


 

Gothia Cup – 17–23 juli

Världens största fotbollsturnering. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer som spelar 4 500 ­matcher på 110 planer.

 

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!