Kärleken till sporten kan öka kärleken till varandra

Relationer är inte alltid lätta. Oavsett om det är i padelburen eller i övriga livet. Tidningen Padel har tagit hjälp av den legitimerade psykologen Linn Heed om relationsfrågor. I det här numret pratar vi om hur padel kan göra kärlekslivet bättre.


Att all form av träning är hälsofrämjande är inget nytt. Men har du tänkt på att en stund i buren också kan bygga upp kärleksrelationen med din partner? 

– Padel är en jättebra aktivitet att göra tillsammans för att utveckla förhållandet, säger Tidningen Padels relationsexpert Linn Heed. 

Svenskarnas kärlek till padelsporten blir allt starkare. Och spelar du tillsammans med din livspartner kan det också stärka kärleken till varandra. 

– Framför allt är det väldigt kul att göra något ihop. Det stärker vi-känslan och ökar samhörigheten till varandra. Nio gånger av tio är det något som gynnar kärleksrelationen i längden. All träning och allt vi gör för att få i gång pulsen är hälsofrämjande. Inte bara för den fysiska hälsan, utan även den psykiska. Och mår du bra påverkar det så klart också relationen positivt, säger Linn Heed. 

”Här kan ni verkligen öva på er kärleksrelation”

Eftersom kommunikation är en bra grogrund inom padel ger det också ypperlig övning för förhållandet. 

– Här kan ni verkligen öva på er kärleksrelation och träna på att kommunicera med varandra. Gör ni det inte bra på banan kan det vara ett tecken att ni måste jobba på hela relationen i stort. 

Vad är viktigt att tänka på?

– Att vara i nuet och kommunicera kring det du är inne i just då – det vill säga spelet. Och inte ta med dig annat in i buren, som vem som drar det tyngsta lasset hemma med hushållssysslorna eller att du inte är nöjd med sexlivet. 

Effektivt sätt att bygga upp en attraktion

Ett annat sätt att stärka relationen är att byta mixedpartner och spela mot din kille eller tjej i stället.

– Det är ett effektivt sätt att visa upp sig för varandra och bygga upp en attraktion mot den andra. Titta på och uppskatta varandra: ”vad snygg han är när han smashar”. Skapa en flirtig stämning på banan. 

Vad finns det för risker?

– Padel är något som bygger och utvecklar relationer på alla sätt och vis. Men det kan så klart förekomma exempel där kärlekspar inte är kompatibla med att spela tillsammans. Det kan vara ett sätt att se vad vår relation klarar av. Se bara till att det inte blir en schism.


Här kan du läsa den första delen i reportageserien Relationsakuten, där Linn Heed berättar hur du får relationen till din padelpartner att överleva. 

 

Faktaruta

Detta händer i kroppen när du tränar

ÖKAT VÄLBEFINNANDE

Under träning utsöndras endorfiner, kroppens eget ”må bra”-hormon. Ju högre puls du har, desto ­kraftigare blir endorfin­ruset. Effekten blir tydligast om du håller ett högt tempo längre än en halvtimme.

 

NÖJDARE

När du tränar känner du dig mer nöjd med dig själv. Det handlar om självkänsla och självförtroende. Detta är viktigt för att ­utstråla attraktion gentemot ­omvärlden och din partner. Den psykologiska effekten är mycket tydlig och verksam.

 

STÄRKER KROPPEN

Varierad träning stärker kroppen och gör den såväl stark som motstånds­kraftig. Både preventivt mot ­skador och slitage, men även mot immunförsvaret.

 

SOCIAL STIMULANS

Har du roligt tillsammans med din partner eller dina ­vänner blir det en ­social stimulans och ett sammanhang som du mår bra av. 

Linn Heed

Linn Heed

Ålder: 50.

Bor: Bromma.

Yrke: Leg. psykolog och leg. psykoterapeut, advisor Coupleness.

Familj: Tre barn.

Intressen: Padel, golf, jakt, fiske, resa, träning, film, mat och dryck.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!