Louise spelade padel genom graviditeten

Tala om att födas in i padelsporten. I början av augusti blev Louise Fröjdh mamma för första gången. Men graviditeten har inte hindrat henne från padelhallarna. 

– Man får ju hoppas att han har tyckt om ljudet. Lyckas inte jag bli padelproffs kanske han blir det i stället, säger hon och skrattar.

Hon har hållit på med bollsporter i större delen av sitt liv. Därför var det kanske inte så konstigt att hon fastnade för padel. Men det var knappast någon kärlek vid första ögonkastet.

– Det var lite småtrögt i början, men sedan åkte jag dit ordentligt, säger Louise. 

På tal om kärlek. Det var nämligen ett bröllop i padelns hemland Spanien som blev startskottet. Under resan skulle det anordnas en turnering, och tävlingsmänniskan Louise ville ju inte komma dit utan att ha testat innan. Så hon spelade lite med familjen på hemmaplan. 

Väl hemkommen tog det ett tag innan spelandet kom i gång på riktigt. När hon väl gjorde det, då fanns det knappt något stopp.

– Förra året började jag spela mer frekvent. Och i höstas blev det nog 4–6 gånger i veckan, det är ju ganska svårt att säga nej, säger Louise. 

Förre tennisstjärnan är en förebild

Under våren har mängden minskat efter hand. Och det beror inte på att padelsuget har minskat. Snarare tvärtom. Däremot finns det en annan naturlig anledning.

I början av augusti föddes nämligen hennes son.

– Det var planerat och väldigt välkommet så klart även om jag hade velat satsa ännu mer på padel också. Men jag är fortfarande ung och det finns fortfarande tid att se vart det här kan ta vägen någonstans, säger 25-åringen.

För satsa vill Louise. Hon tar förra tennisproffset Sofia Arvidsson som inspirerande exempel. En av många som har ”bytt” racketsport.

– Det dröjde inte länge innan hon var tillbaka och spelade efter sin graviditet. Drömmen är att kunna satsa riktigt ordentligt. Sedan är det så klart en ekonomisk fråga. Men kollar man på proffsen så är många lite äldre. Framför allt vill jag bli så bra som möjligt och samtidigt ha kul. 

Spelat sig igenom graviditeten

Trots graviditeten har hon spelat på. Så sent som i juni var hon fortfarande på banan åtminstone någon gång i veckan.

– Det var först runt vecka 30 som jag började bli lite tyngre och långsammare. Fram till halvvägs var det ganska lugnt ändå. Men jag blev ganska trött på kvällarna när jag kom hem från jobbet, så den sista tiden blev det mest spel på helgerna, säger hon. 

Idrottandet har funnits med hela livet, bara det är en boll med så är Louise nöjd. Hon har spelat fotboll, hockey och handboll. Men aldrig någon racketsport – förrän nu.

– Ofta tar det tid innan man blir bra på något nytt i vuxen ålder, men här stack utvecklingskurvan ganska snabbt. Sedan är det kul att träffa mycket nytt folk, och det passade bra under corona-året när man inte kunde umgås med så många i övrigt. Jag kände också att det fanns en potential att bli bättre och kunna vara med i lite seriespel och turneringar också. Att få tävla lite igen. 

Hoppas idrottsintresset ska gå i arv

Med Louise som mamma och en pappa med bakgrund inom såväl fotboll som brottning, och numera gärna också spelar padel, är det ingen högoddsare att idrottsintresset kommer att gå i arv till sonen. 

– Han har i alla fall förutsättningar. Man får ju hoppas att han har tyckt om ljudet från padelhallarna. Och lyckas inte jag bli proffs kanske han blir det i stället, säger hon och skrattar.

 

Faktaruta

Louise Fröjdh

Ålder: 25, fyller 26 i år.

Bor: Jönköping.

Familj: ”Mamma, pappa och storasyster, men nu är ju jag, min sambo och vår son en egen familj också.”

Arbete: Säljare.

Intressen: ”Sport, främst bollsport, alpint och vattensport.”

Dold talang: ”Oj, svår fråga. Jag är hyfsad på att härma dialekter och lär mig repliker snabbt, så jag skulle nog kunna göra reklam och film/skådespela.”

Följ Louises resa tillbaka från graviditeten på Instagram: @louisewendela

Faktaruta

Louise om...

Padel-partners: ”Jag har spelat ihop med Sara Warell sedan i höstas. Jag hittade henne när vi möttes under en turnering våren 2020. Jag spelar även lite mixed och ibland med pappa.”

Att spela med sin sambo: ”Det undviker jag helst, haha. Vad är det man brukar säga, ’never play with your wife’? Men vi spelar ofta mot varandra – på olika sidor nätet.”

Sina bästa och sämsta egenskaper: ”Att jag är envis, och det kan nog både vara
positivt och negativt. Sedan har jag alltid velat bli bättre – oavsett om det handlar om jobb eller träning. Jag vill inte stå och stampa utan att jag kommer någonstans.”

Att komma tillbaka till banan efter graviditeten: ”Förhoppningsvis kan jag
komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag har ett stort sug efter att spela serier och turneringar igen – särskilt efter pandemin.”

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!