Padelsystrar som lever för sporten

Det började med en julklapp. Nu är det livet för Paula Lillo och Zenzi Brydolf, duon
bakom Zenli Padel och den ny­startade podden Padelsystrar. 

– För oss handlar det om passion och det skänker så mycket energi och glädje, säger Paula Lillo.

På två år har Paula Lillo, 42, och Zenzi Brydolf, 45, gått från att vara noviser till helt frälsta. I en sport de själva beskriver som en livsstil och som har lett dem in på en helt ny yrkesbana. Idén till Zenli fick de kort efter att de stod i buren för första gången på Court 1 i Nacka och började leta padelkläder.

– Vi såg en lucka i utbudet av stilrena, funktionella kläder som är lika snygga att bäras såväl på banan som utanför och med ett kvalitets- och hållbarhetstänk. Vi tog möjligheten att ta fram precis det vi själva saknade, säger Paula och Zenzi. 

Att Paula och Zenzi har gått all in på sporten är ingen underdrift. Båda har lämnat sina tidigare karriärer som jurist och socionom för att satsa helhjärtat på Zenli och sitt stora intresse.

– Vi började på noll och är stolta över att vi vågade ta chansen. Det är en berg-och-dalbana, men också det absolut roligaste vi har gjort. Att få jobba med det man gillar allra bäst är grymt häftigt. Det är ett privilegium att på egna villkor skapa och definiera ett varumärke, säger Paula.

Och allt är tack vare ett paket under julgranen för ett par år sedan. 

– Det är ganska lustigt hur det kan te sig. Våra barn hade börjat spela innan och så fick vi en träning i julklapp. Från dag ett tyckte vi att det var fantastiskt, säger Zenzi.

”Tycker vi är ganska bra”

Paula hade viss erfarenhet av tennis sedan tidigare, medan Zenzi egentligen inte hade testat någon racketsport alls. Men det visade sig snabbt att de hade en fallenhet för padel.

– Från en månad till en annan började vi spela hur mycket som helst. Med tanke på att vi har spelat i två år, tycker jag att vi är ganska bra, säger Zenzi, skrattar och får medhåll av sin partner.

– Ja, vi håller en schyst nivå. Framför allt har vi drivet och vill bli bättre. Det är kanske också därför som vi tycker att det är så kul. Hade vi varit tio år yngre hade vi nog satsat på det, säger Paula lite skämtsamt.

Vad är det som gör att ni har fastnat så?

– Det är hyfsat lättillgängligt och det går snabbt att komma i gång. Dessutom är det den sociala grejen, det blir en spännande dynamik på banan med fyra spelare. Sedan gillar vi att spela matcher – att tävla. Jag har aldrig varit en tävlingsmänniska innan, men padeln har lockat fram den, säger Paula. 

Zenzi fyller i:

– Det är en ynnest att man har hittat något sådant här, något som man brinner så för när man är 40 plus. Jag gillar tävlingsmomentet och skratten däremellan. Man är där och då, det finns inte tid att tänka på något annat. Passionen!

Tränat med Cayetano Rocafort

För att utvecklas har de bland annat tränat med Cayetano Rocafort, spanjoren som har flyttat till Sverige och vunnit nästan allt på den svenska touren tillsammans med Simon Vasquez.

Tips får de även i deras egen podd Padelsystrar som de startade i vintras. Där bjuder de in olika gäster som ska få dem att bli bättre spelare.

– Det var ungefär samma som med Zenli. Vi saknade en padelpodd av kvinnor, så varför inte testa på det också? Dessutom pratar vi alltid padel ändå, då kan vi lika gärna göra det när andra lyssnar, säger Zenzi.

– Vi är helt enkelt två nördar som vill snacka padel med skratt och på ett lättsamt sätt, säger Paula.

 

Faktaruta

Zenzi Brydolf

Ålder: 45.
Bor: Nacka.
Yrke: Medgrundare till klädmärket Zenli. Driver även podden Padelsystrar.
Familj: ”Fyra av fem padelfanatiker.”
Intressen: ”Padel.”

Faktaruta

Paula Lillo

Ålder: 42.

Bor: Nacka.

Yrke: Medgrundare till klädmärket Zenli. Driver även podden Padelsystrar.

Familj: ”En hel padelfamilj på fem personer.”

Intressen: ”Tror ni vet vilket…”

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!