Sveriges största ligaspel siktar mot rekord – Tidningen Padel deltar

I augusti spelades finalerna i Svenska Padelligan. Nu är det dags för den tredje upplagan av Sveriges största ligaspel.

– Intresset är större än tidigare och vi siktar mot rekord i antal anmälda, säger David Gustafsson, verksamhetsansvarig.

I höst kan du delta i samma seriespel som redaktörerna på Tidningen Padel. Nu står det nämligen klart att Johan Fransson och Pierre Henriksson är anmälda till Svenska Padelligan. Säsongen, som startar den 27 september, blir den tredje i ordningen och arrangören tror och hoppas på rekord.

– När vi startade för ungefär ett år sedan hade vi 600 deltagande par. I våras var det strax över 1 000 lag. Det kommer vi att bräcka den här säsongen, säger David Gustafsson.

Idén fick David och hans kollegor, Rikard Bergström och Mathias Olsson, från andra idrotters seriesystem.

– I nästan alla sporter finns det lokala divisioner som leder upp till rikstäckande serier. Det kände vi var ett utmärkt upplägg även för padel. Baserat på din nivå och din hemmabana blir du placerad i en serie.
– De främsta anledningarna till att lag anmäler sig är för att träffa och spela mot nya motstånd, flexibiliteten för speldatum och att man kan få testa nya hallar och banor.

Ännu bättre nivåindelning

De tidigare upplagorna har lockat stora namn. Bland annat spelade stjärnan Cayetano Rocafort första säsongen. I år är celebriteter som Anders Svensson, tidigare fotbollsproffs, anmäld. På damsidan finns förra säsongens drottningar Emma Svärd och Olivia Erlandsson med.

– Det är förstås väldigt roligt att kända och duktiga spelare vill spela i vårt seriespel. Men här finns plats för spelare på alla nivåer. Till den här säsongen blir nivåindelningen ännu bättre och chansen till jämna drabbningar ökar. Seriespelet är perfekt för de par som vill upptäcka och möta nya motståndare i sitt lokalområde.

För de som lyckas allra bäst i seriespelet väntar rejäla prischeckar. Totalt ska, förutsatt att Svenska Padelligan når målet på 2 000 deltagande lag, 300 000 kronor delas ut fördelat till vinnarna i de olika klasserna.

I skrivande stund är bland annat talangerna Gustav Eriksson (rankad 20 i Sverige) /Albin Olsson (61) och Anton Andersson (7)/Isak Arvidsson (13) anmälda på herrsidan. Bäst rankad av damerna är fjolsäsongens vinnare Oliva Erlandsson (43) och Emma Svärd (78).

Anmäl dig till Sveriges största padelliga här!

Faktaruta

Svenska Padelligan

Spelas: Från den 27 september och tio veckor framåt.
Anmälan: Är öppen och stänger den 20 september.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!