Träna som eliten på Playitas – kombinera sol och bad med padel

Strålande sol, semester … och padel. När den stora, svenska padelexplosionen kom var det en självklarhet för researrangören Apollo att bygga banor på sina sportanläggningar.

Med 3 000 soltimmar per år och ett klimat där havet reglerar temperaturen mellan 21 och 29 grader året runt kan träningsförutsättningarna knappast bli bättre. Inte så konstigt att den gamla vulkanön Fuerteventura har blivit ett mecka för såväl elitidrottare som motionärer.

Strax bredvid den lilla fiskebyn Las Playitas, på öns sydostkust, har ett stort sportkomplex vuxit upp. Hit vallfärdar mängder av träningsintresserade varje år för att kombinera sol och bad med svettiga träningspass. 

– Många vill ha ut mer av sina semestrar. Här har vi något unikt, där träningsintresserade kan komma och utöva sina idrotter under perfekta förutsättningar – hela året runt, säger Mary Cooper, sportchef på Playitas Resort.

Har Kanarieöarnas största gym

Apollo har länge satsat hårt på tränings- och sportresor till varmare breddgrader. Att erbjuda aktiva semestrar ser de som en ”perfect match”. 

Med Kanarieöarnas största gymanläggning, sex tennisbanor, 18-håls golfbana, olympisk 50-metersbassäng för simning, cykelcenter och en utomhusfitnesspark finns det gott om alternativ, oavsett vilken träningsform man vill ägna sig åt. Hit kommer också den absoluta eliten från flera länder – inte minst Sverige. Då resorten är officiellt träningscamp för Svenska Olympiska Kommittén kommer talanger och OS-hopp flera gånger per år för att förbereda sig inför de kommande mästerskapen. 

– Här finns något för alla. Familjer samsas med eliten. Det är det som gör det så roligt också, blandningen på folk. Samtidigt har alla motions- och idrottsintresset gemensamt, säger Daniel Giray, nordisk sportchef på Apollo.

Fyra padelbanor byggdes i våras

Sedan i våras finns det också fyra padelbanor – på en platå mellan golfbanan och hotellet med utsikt över havet. En satsning som har varit på gång under ett par år på Playitas Resort… 

– Vi följer alla motionstrender. När crossfit-trenden kom 2013 byggde vi sådana anläggningar. Likadant med OCR (hinderbanor) några år senare. Med tanke på hur hett padel är i Sverige känns det självklart för oss att kunna erbjuda det även på våra anläggningar. Det har varit efter-frågat och nu känns det kul att det har en blivit en del av vårt koncept, säger Daniel Giray.

Först ut bland deras anläggningar att erbjuda padel var annars nyetableringen Aqua Vista i Hurghada, Egypten 2018, men det var först i år som Apollos padelsatsning briserade rejält. 

Högt tryck direkt på banorna

På Playitas Resort har det redan från start varit högt tryck på banorna – trots pandemin. När restriktionerna lättar lär det bli ännu högre. Därför är Daniel Giray glad över att från och med i år kunna erbjuda padel på fem av av deras sportanläggningar runt om i världen. Något som redan har blivit en succé. 

– Vi har märkt ett jättestort intresse. Det är bra tryck på bokningarna. Nu känns det självklart att vi ska ha det på alla våra anläggningar, säger Daniel Giray.

– För de som vill utvecklas har vi även utbildade -instruktörer och tränare på plats.

Nytt sporthotell i Grekland

Sivota Retreat – powered by Playitas är det senaste tillskottet bland Apollos sporthotell. Det öppnade så sent som i maj i den lilla fiskebyn på det grekiska fastlandet som har blivit en populär semesterort. Bland det stora utbudet av idrotter finns också tre nybyggda padelbanor, som redan har lockat stort intresse.

– Det har blivit ett ställe där många hänger och socialiserar. Inte minst på kvällarna, med musik, spel, turneringar, god mat och dryck och trevligt sällskap…

Faktaruta

Fuerteventura

Är den näst största av de spanska Kanarieöarna med drygt 100 000 invånare som ligger cirka tio mil utanför Afrikas nordvästra kust. ­Fuerteventura formades för omkring 20 miljoner år ­sedan genom ett antal vulkan­utbrott, något som märks av på ön än i dag. Landskapet består till stor del av lava­områden och vulkaniska berg. Från flygplatsen, på den norra delen av ön, tar det ungefär 45 ­minuter att resa till Las ­Playitas vid ­sydostkusten.

 

Turismen är den ­största näringen på ön. Inte minst träningsresor. Av andra intressanta platser på ­Fuerteventura lockar såväl sanddynerna i Corralejo och El Jable i norr som havs­vikarna och de långa stränderna i syd mängder av turister.

 

Sporter som vattenskidåkning, surfing, segling, sportdykning och sportfiske är också vanligt före­kommande aktiviteter.

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!