Emilie Wiklander om logiskt tänkande innanför boxen

Finns det ett samband mellan padel och matematik? Emilie Wiklander menar att det är så. 

– Jag älskar matematik och för mig är padel som att lösa ekvationer. Det finns alltid en logisk lösning i varje slag på banan, säger Emilie.

Programledare, marknadsförare och idrottsälskare. Sedan barnsben har idrotten präglat Emilies liv, både som aktiv och senare inom arbetslivet. Bland annat genom bevakning av SHL i ishockey och Allsvenskan i fotboll för Cmore, marknadschef på Örebro Hockey och evenemangsansvarig för Beijer Hockey Games i Globen.

Nu är hon programledare på Padel-Television, liksom för Padelgalan 2022. Då tillsammans med journalisten och tv-profilen Patrick Ekwall.

– Jag sitter även med i juryn och det är riktigt kul att se att det för varje år som går kommer fram allt fler aspiranter till priserna. Det visar att svensk padel är på frammarsch, säger Emilie.

Logiskt tänkande hjälper att hitta smarta utvägar

Efter år av ­idrottande som ung kom längtan hos Emilie tillbaka i vuxen ålder. Barndomens olika lagsporter byttes ut mot individuell träning på tennisbanan.

– Jag spelade tennis i två terminer, men så dök padel upp.

– Efter mina två första timmar i buren var jag skitbesviken och kände mig sämst i hela världen, men samtidigt tändes en låga att jag nog kan bli bättre på det här.

Det är här som matematiken och logiken kommer in i bilden. Emilie älskar just matematik och såg samband mellan det matematiska och hur man kan bli en bättre spelare.

– Jag såg helt enkelt logiska lösningar i spelet. I unga år spelade jag mycket poker och där gäller det samma. Till viss grad är det likadant med padel, det gäller att hitta smarta utvägar. Och det är därför som jag verkligen tog till mig sporten, säger hon. 

Saknar känslan från lagsporter

Att Emilie älskar padel går inte att miste på. Hon brinner för spelet och räds inte att misslyckas på banan. I stället ser hon det som en möjlighet att lära sig något nytt.

Men som före detta fotbollsspelare saknar hon känslan som den typen av lagidrott ger.

– Den har präglat mig som person väldigt mycket. Jag vill nog påstå att den största tjänsten som jag har gjort mig själv är att jag började med lagidrott. Där lär sig alla att man måste bidra för att lyckas, säger Emilie.

– Men padel är riktigt roligt. En av framgångsfaktorerna är att tjejer och killar kan spela tillsammans på samma villkor. Inte heller åldern spelar någon roll. Det tycker jag är det fantastiska med sporten.

Emilie Wiklander

Emilie Wiklander

Ålder: 40.

Bor: Nacka.

Gör: Programledare på Padel-Television.

Familj: Man och dotter. 

Intressen: Padel, skidåkning, att resa. 

Favoritslag: Bandeja. 

Favoritlag i ishockey: Tre Kronor. 

tidningenpadel.se använder padelkakor för att göra din vistelse på sajten så bra som möjligt. Läs mer om padelkakorna här!